Monday, January 14, 2008

psugrane_m5ex2

Projectes europeus i les TIC

Resum dels treballs desenvolupats per mòduls
L’anàlisi d’un projecte ja existent és un bon punt de partida per entendre que és un projecte col·laboratiu, que es pretén aconseguir, quina és la seva complexitat, per agafar idees no només de la teva àrea, i per tant considero que es una activitat imprescindible per dur a terme el curset.
El segon exercici, va consistir en plantejar-se un projecte col·laboratiu, com el programaries tot seguint una plantilla, segurament amb la idea de que serveixi de base per elaborar el projecte final.
El contingut del segon mòdul és molt informatiu i per tenir-lo com a material de consulta pel moment que el centre vulgui participar en el Programa d’Aprenentatge Permanent (PAP). La primera activitat va consistir en fer un resum del PAP en forma de mapa mental. Va ser important per poder familiaritzar-nos amb tota la informació i tenir una idea clara de totes les possibilitats existents. L’utilització del programari del Freemind per fer el mapa mental va ser una descoberta ja que és de fàcil utilització i dóna moltes possibilitats de ser usat amb els alumnes. Posteriorment vam fer una reflexió de com ens plantejaríem un projecte tot seguint una plantilla.

En el tercer mòdul varem conèixer el funcionament d’altres xarxes europees i la gran diversitat d’oferta que existeix. Els exercicis van voltar entorn les presentacions multimèdia començant per la seva planificació i programació, seguint amb un exemple de com fer una presentació i finalitzant amb la reflexió pertinent sobre el seu ús.
En el quart mòdul varem conèixer diferents eines que poden fer més engrescador el treball a l’aula i ser útils pels projectes col·laboratius. Vam aprendre a compartir imatges, so, vídeos, idees, i presentacions amb els corresponents programes. Les activitats van consistir en posar en pràctica l’après. Varem pujar unes fotos a Flickr, varem jugar una mica amb l’Audacity, vam intentar pujar un vídeo a Youtube i finalment vam tornar a fer un mapa mental amb el tema de la xocolata.

En general totes les activitats són d’una gran utilitat però hi ha molta informació, moltes pràctiques i activitats molt condensades i és fa difícil poder complir els terminis. En aquest sentit crec que l’activitat de la xocolata podria ser prescindible ja que ja es va fer un mapa mental amb el PAP de gran utilitat.


1 comment:

Anonymous said...

"Hi:

Two things

1) I’d like your permission to (re)print your article on The new adventures of old Christine
for our website

2) I was hoping we could use your ‘scribing’ talent for our website.

The Best Shows Youre Not Watching (dot) com [all one word]

The new adventures of old Christine is one of our featured shows. We’re hoping to round up a few people who can occasionally contribute perspective (via an article/blog) on the shows – maybe a recent episode, future direction, plot shortcomings etc.

What’s in it for you?
Primarily a larger audience back channeled to your blog. We don’t pay but the site has a lot of promise and we're pretty excited about getting it off the ground. Let me know what you think.

Thanks